Repechage Red-Out puhdistusaine pullo, jossa on merileväuutetta ja hopeaa, ympärillä viipaloituja appelsiineja.

Iho hilseilee? Syyt ja tehokkaat hoitokäytännöt

ihon hilseily ja kuivuus voi olla turhauttavaa. Mikä aiheuttaa kyseistä iho-ongelmaa? Tässä artikkelissa selvitämme kaiken, mitä sinun tulee tietää ihon hilseilystä, sekä tarjoamme ratkaisuja, jotka oikeasti toimivat.

Aiheet:

 • Yleisimmät oireet
 • Yleiset syyt, kuten sää ja ruokavalio
 • Hoitovaihtoehdot ja ehkäisy

Lue lisää ja ota ensimmäinen askel kohti terveempää ihoa!

Mikä on ihon hilseily?

Ihon hilseily on merkki siitä, että iho paranee vaurioista. Nämä vauriot voivat johtua auringonpolttamista, allergioista, ihosairauksista tai hoidoista, kuten syöpähoidoista, aknehoidoista. Parhaiden aknehoitojen löytämiseksi lue blogimme ”Mikä on akne ja miten sitä hoidetaan?” TÄÄLLÄ.

Lääketieteellinen termi ihon hilseilylle on desquamation. Tämä tarkoittaa ihon uloimman kerroksen, eli epidermiksen, irtoamista. Kun iho hilseilee, se poistaa kuolleita soluja ja tekee tilaa uusille, terveemmille soluille. Tämä prosessi on luonnollinen, mutta joskus se voi olla merkki vakavammasta ongelmasta.

Repechage tuotevalikoimaan sisältyy monia tehokkaita vaihtoehtoja hoitamaan kuivaa ja vaurioitunutta ihoa. Ne tarjoavat kosteutusta ja ravinteita, jotka tukevat ihon luonnollista paranemisprosessia. Esimerkiksi Repechage Hydra Dew Pure -sarja on suunniteltu erityisesti kuivalle ja hilseilevälle iholle. Se auttaa palauttamaan ihon kosteustasapainon ja vähentämään vaurioituneen ihon oireita.

Ihon hilseilyn yleisiä oireita

Ihon hilseilyyn voi liittyä useita oireita, kuten:

 • Ihottuma: Punoitus ja ärsytys. Vähennä punoitusta ja epämukavuutta Red out calming cleanserilla ja Red out seerumilla päivittäin.
 • Kutina: Hilseilevä iho kutisee usein, mikä voi johtaa raapimiseen ja lisävaurioihin. Hoitona käytä rauhoittavaa ja ihoa tasapainottavaa olivilehtien ja antioksidanttien sisältävää Hydra 4 -naamiota 2 kertaa viikossa.
 • Kuivuus: Iho tuntuu kireältä ja kuivalta, mikä pahentaa hilseilyä. Käytä Hydra Dew Pure Aloituskokoelma ihon kosteutuksen palauttamiseen.

Repechage Hydra Dew Pure Starter Collection -pakkaus sisältää viisi ihonhoitotuotetta kuivalle ja vaurioituneelle iholle, dermatologisesti testattu ja hajusteeton.

Repechage Hydra 4 Red-Out -sarja on suunniteltu rauhoittamaan ärtynyttä ihoa ja vähentämään punoitusta. Tämä auttaa pitämään ihon terveenä ja vähentämään hilseilyä.

Seuraavaksi käsittelemme, miten voit hoitaa hilseilevää ihoa kotona.

Mitkä ovat yleisimmät syyt ihon hilseilyyn?

Kuiva iho: Kosteuden puute voi johtaa ihon hilseilyyn. Tämä on yleistä kylmällä säällä tai matalan kosteuden ympäristöissä.

Ihosairaudet: Eri ihosairaudet, kuten ekseema, psoriasis ja seborrooinen dermatiitti, voivat aiheuttaa ihon hilseilyä.

Allergiset reaktiot: Ihonhoitotuotteet, pesuaineet tai kankaat voivat aiheuttaa allergisia reaktioita, jotka johtavat hilseilyyn.

Auringonpolttama: Liiallinen altistuminen auringolle voi vahingoittaa ihoa ja aiheuttaa hilseilyä. Käytä hoitoon päivittäin aurinkosuojaa Mineral Face Shield.

How to Get Rid of Peeling Skin from a Sunburn - Riverchase Dermatology

Nestehukka: Riittämätön veden juominen voi vaikuttaa ihon kosteustasapainoon.

Ravintoaineiden puutteet: Välttämättömien vitamiinien ja mineraalien puute voi heikentää ihon terveyttä.

Miten sää vaikuttaa ihon hilseilyyn?

Sään muutokset, kuten viileämmät lämpötilat ja alhaisempi kosteus syksyllä, voivat kuivattaa ja ärsyttää ihoa. Lämpimämmissä ilmastoissa lisääntynyt öljyntuotanto voi johtaa rasvaiseen ihoon ja akneen.

Kylmällä säällä vältä kuumia suihkuja ja käytä täyteläisempiä kosteusvoiteita, jotka sisältävät hyaluronihappoa. Lämpimällä säällä vaihda kevyempiin kosteusvoiteisiin ja harkitse öljyä poistavien puhdistusaineiden käyttöä.

Yksinkertainen, ihotyypille sopiva ja ympäristön olosuhteita huomioiva ihonhoitorutiini voi auttaa hallitsemaan iho-ongelmia tehokkaasti.

Is It Time to Redefine the Four Seasons of the Year? | HowStuffWorks

Voiko ruokavalio vaikuttaa ihon hilseilyyn?

Riittävä veden juominen on tärkeää kuivan ihon hoitamisessa ja ehkäisyssä. Tavoittele kahdesta kolmeen litraa vettä päivässä tukemaan aineenvaihduntaa ja ihon kosteutusta.

Tyydyttymättömät omega-3-rasvahappoja sisältävät ruuat, kuten rasvainen kala (esim. lohi), nokkosen siemenet, chia-siemenet ja pellavansiemenöljy yms,  auttavat täyttämään ihon lipidivarastoja ja vakauttamaan sen luonnollista suojakerrosta.

Beetakaroteenia sisältävät ruoat, kuten aprikoosit, tyrni, porkkanat ja paprikat, ovat tehokkaita kuivan ja ikääntyvän ihon ehkäisyssä niiden antioksidanttisten ominaisuuksien ansiosta.

Biotiinia sisältävät ruoat, kuten kananmunan keltuainen, kaurahiutaleet, lohi, silli, tomaatit, pinaatti, maitotuotteet, banaanit ja saksanpähkinät, ovat tärkeitä ihon terveydelle. Pähkinät ja siemenet tarjoavat myös E-vitamiinia, joka tukee ihon lipidikerrosta ja kosteutusta.

11 Vitamin E Rich Foods And Its Amazing Benefits - PharmEasy Blog

Vältä ruokia ja aineita, jotka kuivattavat ihoa, kuten alkoholia, kofeiinia, liiallista suolaa ja transrasvoja sisältäviä paistettuja ja leivottuja ruokia, koska ne voivat heikentää verenkiertoa ja kosteuden säilymistä.

Ihonhoitotuotteiden rooli ihon hilseilyssä

Ihonhoitotuotteiden kasaantuminen tapahtuu, kun tuotteet rullaavat iholla, kuten nukka villapaidassa. Tämä johtuu usein väärästä levityksestä, liian monien tuotteiden kerrostamisesta tai yhteensopimattomien ainesosien käytöstä.

Syitä kasaantumiseen ovat:

 • Liian monien ihonhoitotuotteiden käyttö
 • Riittämätön aika kerrosten välillä
 • Väärä kerrostusjärjestys
 • Riittämätön ihon kuorinta

Estääksesi hilseilyä ja tuotteiden rullautumista, käytä ihon suojakerrosta vahvistavia ainesosia, aurinkovoidetta ja laadukasta kosteusvoidetta, yksinkertaista ihonhoitorutiiniasi, taputtele tuotteet iholle hieromisen sijaan ja sisällytä hellävarainen kuorinta.

1. Oikean puhdistusaineen valinta

Kun iho hilseilee, on oikean puhdistusaineen valinta erityisen tärkeää. Vältä saippuoita, jotka kuivattavat ihoa. Valitse sen sijaan hellävarainen, kosteuttava puhdistusaine. Repechagen T-Zone Cleansing Mousse on loistava valinta. Se puhdistaa tehokkaasti, mutta ei poista ihon luonnollisia öljyjä. Tämä auttaa vähentämään hilseilyä ja pitää ihon pehmeänä.

Repechage Hydra Refine vaahtoava puhdistusaine normaalille ja rasvaiselle iholle, 150 ml, kuvattuna tuote- ja pakkauslaatikon kanssa.

2. Kosteutuksen merkitys

Kosteutus on avainasemassa, kun iho hilseilee. Käytä kosteuttavaa voidetta heti pesun jälkeen. Tämä lukitsee kosteuden ihoon. Repechagen Hydra Dew Pure Moisturizer ja Hydra 4 Moisturizer ovat erinomaisia valintoja. Ne sisältävät merilevää, joka ravitsee ja kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Käytä voiteita aamulla ja illalla parhaan tuloksen saavuttamiseksi.

3. Kuorivien tehokas käyttö

Kuorinta auttaa poistamaan kuolleet ihosolut ja vähentää hilseilyä. Käytä kuorintaa kerran tai kaksi viikossa. Valitse hellävarainen kuorinta, kuten Repechagen One Minute Mask. Tämä kuorinta poistaa kuolleet ihosolut ilman ärsytystä.

Repechage One-Minute Exfoliating Mask -kuorintamaski normaalille ja rasvoittuvalle iholle, sininen pakkaus, 70ml.

4. Kosteuttavien seerumien edut

Kosteuttavat seerumit, kuten Hydra Blue C-serum, voivat olla pelastus hilseilevälle iholle. Ne tarjoavat intensiivistä kosteutusta ja tarvittavia ravinteita iholle. Repechage Vita Cura Cold Serum on erinomainen valinta. Se sisältää B3-vitamiinia, joka parantaa ihon kosteustasapainoa ja vähentää hilseilyä. Levitä seerumia ennen kosteusvoidetta parhaan tuloksen saavuttamiseksi.

5. Milloin hakea ammattiapua

Jos iho hilseilee jatkuvasti tai siihen liittyy muita oireita, kuten kuumetta tai vilunväristyksiä, on aika hakea ammattiapua. Ota yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen, jos hilseily ei parane kotihoidolla. Tämä voi olla merkki vakavammasta ongelmasta, joka vaatii lääkärin hoitoa.

Ihon hilseilyn ehkäisy

Kuinka ylläpitää ihon kosteutta?

 

Nuku 8-9 tuntia yössä: Laadukas uni on tärkeää ihon hyvinvoinnin ja kosteustasapainon palautumisen kannalta. Vuoden 2014 tutkimus osoitti, että hyvin nukkuvilla oli 30% parempi kosteustasapainon palautuminen 72 tunnissa kuin huonosti nukkuvilla.

How to sleep better & rest: new parents | Raising Children Network

Juo tarpeeksi vettä: Iho koostuu 30% vedestä, ja nesteytys auttaa ehkäisemään veden menetystä ja lisäämään ihon kosteutta. Vältä diureetteja kuten kahvia ja alkoholia, ja juo lasillinen vettä jokaisen alkoholipitoisen tai kofeiinipitoisen juoman jälkeen.

Käytä hellävaraisia puhdistusaineita: Vältä aggressiivisia puhdistusaineita. Käytä Hydra 4 Cleanser.

Suosi monipuolista ruokavaliota, joka on rikas välttämättömistä rasvahapoista: Ruoat kuten rasvainen kala, pähkinät, siemenet ja kasviöljyt (esim. pellavansiemen, kurpitsansiemenet) ovat rikkaita omega-3 ja omega-6 rasvahapoista, jotka auttavat vahvistamaan ihon kosteustasapainoa.

Käytä tuotteita, joissa on tärkeitä ainesosia: Etsi ihonhoitotuotteita, jotka sisältävät keramideja, hyaluronihappoa, lipidejä ja rasvahappoja, kuten T-Zone Moisturizing Serum and Hydra Dew Pure Serum, jotka auttavat korjaamaan ihoa ja estämään veden haihtumista ihon läpi. Hyaluronihappo voi sitoa jopa 1,000 kertaa oman painonsa verran vettä.

Mitkä elämäntapamuutokset voivat auttaa?

Suojaa itsesi auringolta: Hyödynnä aurinkosuojana Mineral Face Shieldiä, päivitä joka 3 tunnin välein, jotta suoja pysyy.

Älä tupakoi: Tupakointi vanhentaa ihoa, aiheuttaa ryppyjä ja lisää okasolusyövän riskiä. Tupakoinnin lopettaminen parantaa ihon terveyttä.

Kohtele ihoasi hellävaraisesti: Vältä voimakkaita saippuoita ja kuumaa vettä ihollasi. Valitse kasvojesi tyypin mukaan sopiva puhdistustuote verkkokaupastamme.

Syö terveellisesti: Syö runsaasti hedelmiä, vihanneksia, täysjyviä ja vähärasvaisia proteiineja. Veden juominen auttaa pitämään ihon kosteutettuna.

Hallitse stressiä: Hallitsematon stressi voi laukaista iho-ongelmia. Hallitse stressiä nukkumalla tarpeeksi ja varaamalla aikaa miellyttäville aktiviteeteille.

Voiko ruokavalio estää ihon hilseilyn?

Syö runsaasti A-, C-, D- ja E-vitamiineja sekä sinkkiä ja seleeniä sisältäviä ruokia: Nämä vitamiinit ja mineraalit tukevat ihon suojatoimintoja ja lisäävät kosteutusta.

Omega-3 rasvahapot, vihreän teen antioksidantit ja kurkuma: Nämä ainesosat vähentävät tulehdusta ja parantavat ihon kosteutusta.

Erityisen hyödyllisiä ruokia kuivalle iholle: Naudan maksa (korkea A-vitamiinipitoisuus), punainen paprika (korkea C-vitamiinipitoisuus), turskanmaksaöljy (korkea D-vitamiinipitoisuus), auringonkukansiemenet (korkea E-vitamiinipitoisuus) ja osterit (korkea sinkkipitoisuus).

Vältä kuivalle iholle haitallisia ruokia: Rasvaiset ruoat, sokeripitoiset ruoat, leivonnaiset, alkoholi ja tupakka voivat aiheuttaa tulehdusta, vähentää ihon paksuutta ja häiritä ihon suojatoimintoja.

Olet nyt oppinut, mikä aiheuttaa ihon hilseilyä ja miten sitä voidaan hoitaa ja ehkäistä. Oikeilla tiedoilla ja hoitovinkeillä voit tehokkaasti hallita ja ehkäistä tätä yleistä iho-ongelmaa.

 • Ymmärrä ihon hilseilyn oireet ja syyt.
 • Huomioi sääolosuhteiden vaikutus.
 • Kiinnitä huomiota ruokavalioon ja ihonhoitotuotteiden valintaan.
 • Kokeile eri hoitovaihtoehtoja kuten oikeita puhdistusaineita ja kosteuttavia seerumeja. Löydä oikeat puhdistusaineet ja kosteuttavat seerumit kaupasta TÄÄLTÄ.
 • Hakeudu ammattilaisen apuun tarvittaessa.
 • Ehkäise hilseilyä pitämällä ihosi kosteutettuna ja hoitamalla sitä säännöllisesti.

Hallitse ihon hilseilyä tehokkaasti Repechage-tuotteilla

Repechage auttaa sinua pysäyttämään ihon hilseilyn tehokkaasti.

Rauhoita ja kosteuta ihoa

Repechage-tuotteet on erityisesti suunniteltu rauhoittamaan ja kosteuttamaan kuivaa ja hilseilevää ihoa. Ne sisältävät tehokkaita ja hellävaraisia ainesosia, jotka syväkosteuttavat ja suojaavat ihoa.

Tehokkaat ja hellävaraiset puhdistusaineet

Meidän puhdistusaineemme poistavat epäpuhtaudet ihoa ärsyttämättä, jättäen sen puhtaaksi ja raikkaaksi.

Syväkosteuttavat seerumit

Repechage kosteuttavat seerumit tunkeutuvat syvälle ihoon, jättäen sen joustavaksi ja terveeksi. Ei enää kutisevaa ja hilseilevää ihoa, vaan hyvinvoiva ja pehmeä iho jokaisena päivänä.

Jätä hyvästit ihon hilseilylle ja kokeile Repechage-tuotteita tänään.

Tilaa nyt –> Käy Kaupassamme

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Nainen, jolla on kasvoillaan keltainen kasvonaamio ja joka pitelee Repechage-tuotepurkkia, hymyilee.

Mikä on akne ja miten sitä hoidetaan?

Repechage Biolight -kasvonaamio pakkauksessaan, ympärillä appelsiiniviipaleita ja vihreitä lehtiä valkoisella taustalla.

Ihon pigmenttimuutokset: Syyt, tyypit ja hoitovaihtoehdot

Nainen hymyilee peilin edessä ja pitää Repechage-sarjan ihonhoitotuotteita sinisissä pulloissa.

Seerumin käyttö: Valitse oikea seerumi ihotyypillesi

Shopping Cart
Scroll to Top